eTundra Categories

Archive | Games

Who doesn’t love a good game here & there? Whether your trying to find a way to waste time, or have a passion for games, check out the ones we created for you.

Take Our Mexican Cuisine Quiz!

Test your Mexican culinary IQ! We’ll start with an easy question so you can get warmed up. (When you’re done, check out our Mexican specialty shop!)

1. Menudo is …
a. A traditional Mexican soup made with cow stomach
b. A Puerto Rican boy band from the 1970s
c. Both

2. Pozole is commonly made with …
a. Epazote
b. Hominy
c. Masa

3. Which immigrant population influenced the Mexican dish al pastor?
a. Italian
b. Lebanese
c. Portuguese

Match the state with its famous culinary contribution:
4. Yucatan
5. Jalisco
6. Oaxaca

a. Mole
b. Birria
c. Pibil

7. Carne asada is made from what type of meat?
a. Beef
b. Pork
c. Mutton

8. As recently as the 1970s, tortillas were sold in what packaging?
a. Corn husks
b. Banana leaves
c. Aluminum cans

9. What is a torta?
a. A Mexican sandwich
b. A Mexican pastry
c. A Mexican dance move

10. Which country had a major influence on Mexican cuisine in the early 1800s?
a. France
b. United States
c. Spain

11. What Mexican spice is commonly used to season beans?
a. Epazote
b. Cayenne
c. Capsaicin

12. What is the main ingredient for papadzules sauce?
a. Achiote seeds
b. Squash seeds
c. Chia seeds

13. America’s first Mexican-food celebrity was …
a. Lee Trevino
b. Rick Bayless
c. Buffalo Bill Cody

14. Mole was first created by …
a. Hungry nuns
b. Confused conquistadors
c. Intrepid Zapotecs

15. Tequila was first distilled in which Mexican state?
a. Michoacan
b. Jalisco
c. Tamaulipas

16. Which U.S. president once bit into an unwrapped tamale?
a. Lyndon Johnson
b. Richard Nixon
c. Gerald Ford

17. In the 16th century, Spanish friar Bartolomé de las Casas wrote that without _________, the indigenous people of Mexico did not think they were eating.
a. Corn
b. Beans
c. Chili peppers

Answers: 1.(c) 2.(b) 3.(b) 4.(c) 5.(b) 6.(a) 7.(a) 8.(c) 9.(a) 10.(a) 11.(a) 12.(b) 13.(c) 14.(a) 15.(b) 16.(c) 17.(c)

Continue Reading

Memorial Day Word Search

Fun Fact: Memorial Day was originally created to honor Union soldiers who’d died while fighting in the Civil War. Because of this, southern states did not observe Memorial Day until after World War I, when the holiday was expanded to include soldiers from all wars.

Continue Reading

Tax Day Word Search

Fun Fact: The IRS reported receiving 131,543,000 individual income tax returns in 2009. If each return were processed at the rate of one per minute (and that’s fast!), it would take more than 250 years for one person to do the job.

Continue Reading

April Fool’s Day Word Search

Fun Fact: The Scottish love April Fools’ Day. In fact they love it so much, they celebrate it for two days. In Scotland they call it “hunting the gowk” (the cuckoo), and if you are tricked, you are an “April gowk.” To really get “behind” the holiday, the second day, called “Taily Day,” is devoted to pranks involving the back side of the body. The “butt” of these jokes may often have a “kick me” sign placed on their back.

Continue Reading