eTundra Categories

Take Our Mexican Cuisine Quiz!

Test your Mexican culinary IQ! We’ll start with an easy question so you can get warmed up. (When you’re done, check out our Mexican specialty shop!)

1. Menudo is …
a. A traditional Mexican soup made with cow stomach
b. A Puerto Rican boy band from the 1970s
c. Both

2. Pozole is commonly made with …
a. Epazote
b. Hominy
c. Masa

3. Which immigrant population influenced the Mexican dish al pastor?
a. Italian
b. Lebanese
c. Portuguese

Match the state with its famous culinary contribution:
4. Yucatan
5. Jalisco
6. Oaxaca

a. Mole
b. Birria
c. Pibil

7. Carne asada is made from what type of meat?
a. Beef
b. Pork
c. Mutton

8. As recently as the 1970s, tortillas were sold in what packaging?
a. Corn husks
b. Banana leaves
c. Aluminum cans

9. What is a torta?
a. A Mexican sandwich
b. A Mexican pastry
c. A Mexican dance move

10. Which country had a major influence on Mexican cuisine in the early 1800s?
a. France
b. United States
c. Spain

11. What Mexican spice is commonly used to season beans?
a. Epazote
b. Cayenne
c. Capsaicin

12. What is the main ingredient for papadzules sauce?
a. Achiote seeds
b. Squash seeds
c. Chia seeds

13. America’s first Mexican-food celebrity was …
a. Lee Trevino
b. Rick Bayless
c. Buffalo Bill Cody

14. Mole was first created by …
a. Hungry nuns
b. Confused conquistadors
c. Intrepid Zapotecs

15. Tequila was first distilled in which Mexican state?
a. Michoacan
b. Jalisco
c. Tamaulipas

16. Which U.S. president once bit into an unwrapped tamale?
a. Lyndon Johnson
b. Richard Nixon
c. Gerald Ford

17. In the 16th century, Spanish friar Bartolomé de las Casas wrote that without _________, the indigenous people of Mexico did not think they were eating.
a. Corn
b. Beans
c. Chili peppers

Answers: 1.(c) 2.(b) 3.(b) 4.(c) 5.(b) 6.(a) 7.(a) 8.(c) 9.(a) 10.(a) 11.(a) 12.(b) 13.(c) 14.(a) 15.(b) 16.(c) 17.(c)

No comments yet.

Leave a Reply